FANDOM  Bulgaria  China  Taiwan  Czech  UK  France  Germany  Indonesia  Italy  Japan  Malaysia  Poland  Portugal  Romania  Russia  Spain  Turkey  Vietnam

Rumusan Edit

Dalam permainan, Program adalah sebuah perisian yang digunakan untuk Menggodam Rangkaian lain. Program dibuat di dalam permainan (dicantumkan) menerusi pengunaan Nod Penyusun dan disimpan dalam Pustaka Program. Pemain bermula dengan Program Penyerang asas, iaitu Laser, dan boleh menyiasat dan memperbaiki keupayaan Program yang diketahui melalui pengunaan Pengubah.

Ciri-Ciri Edit

Semua Program mempunyai tiga ciri-ciri utama: masa dimasukkan, saiz cakera dan masa penyusunan.

  • Masa Dimasukkan: jumlah masa yang diambil untuk Program dimasukkan ke Rangkaian lain.
  • Saiz Cakera: jumlah ruangan dalam Pustaka Program yang digunakan Program tersebut..
  • Masa Penyusunan: jumlah masa yang diambil untuk menyusun Program-Program dalam Penyusun. Kredit boleh digunakan untuk menyusun Program dengan segera.

Sebagai penambahan, Program yang berlainan jenis (Serangan Hendap, Penyerang dan Pertahanan) mempunyai nilai tambahan yang memberi kesan bagaimana mereka boleh digunakan dalam permainan.

Hackers Wikia - Program
Laman Utama
Program Nod Permainan
Penyerang

Battering ram Penghentam  Ion cannon Laser  Blaster Meriam  Kraken Kraken 
Maniac Si Gila  Shock Perenjat  Shuriken Shuriken  Worms Cacing 

Pertahanan

Icewall Dinding ICE  Protector Pelindung 

Serangan Hendap

Access Akses  Dataleach Lintah Data  Portal Portal  Wraith Hantu 

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.